HOME
home
info

verwacht
archief
publicaties
links
extra

e-mail

HKU Prijs Gemeente Utrecht 03.09 - 16.09

Een tentoonstelling met werk van zeven Utrechtse talenten.

Dit jaar wordt voor de tweede keer de HKU Prijs Gemeente Utrecht uitgereikt aan een veelbelovende jonge kunstenaar. Voor deze prijs zijn zeven bijzondere talenten genomineerd die deze zomer afstudeerden aan HKU. We nodigen U van harte uit om kennis te komen maken met hun werk tijdens een expositie in de Academiegalerie.

Milou Backx - HKU Media
Caz Egelie - HKU Beeldende Kunst
Casper de Jong - HKU Theater
Peter Olthof - HKU Games & Interactie
Andri P√©tur √ěrastarson - HKU Muziek & Technologie
Teun Seuren - HKU Design
Deborah Witteveen - HKU Utrechts Conservatorium

Een jury bestaand uit Willemien van Aalst (voormalig directeur Nederlands Film Festival), Colin Benders (a.k.a. Kyteman), Bart Rutten (artistiek directeur Centraal Museum) en Ranti Tjan (directeur Europees Keramisch Werkcentrum) zal de winnaar aanwijzen. De prijs bestaat uit een penning en een geldbedrag van 5000 euro. Met deze prijs wil de Gemeente Utrecht een extra bijdrage leveren aan de ontwikkelingsmogelijkheden van jonge kunstenaars en het culturele klimaat in de stad.

De prijsuitreiking vindt plaats tijdens het Uitfeest op zondag 3 september om 16.00 uur, op het podium van het Stadhuisplein. Direct aansluitend zal in de nabijgelegen Academiegalerie de tentoonstelling met het werk van de zeven genomineerden worden geopend.

tentoonstelling
6 t/m 16 september
woensdag t/m zaterdag van 13.00 tot 18.00 uur
+ tijdens het Uitfeest
zondag 3 september van 13.00 tot 18.00 uur

opening
zondag 3 september,
direct na de prijsuitreiking op het Stadhuisplein